Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS                                                                                                           (2 HONDEN!)
____________________________________________________________________________________________________

    

Tara


Tara is een teefje van bijna 10 jaar en gesteriliseerd.

Zij kwam bij me toen ze 7 jaar oud was nadat ze 2 nestjes met puppy’s op de wereld had gezet, echter bij de laatste bevalling ging het mis en moest volgens de dierenarts de baarmoeder en eierstokken worden verwijderd. Maar de fokker moest op dat moment afstand doen van Tara en kwam bij mij terecht. Op dat moment had ik gezien mijn werkzaamheden veel tijd voor Tara en Diesel. 

Maar echter 2 jaar geleden raakte ik mijn baan kwijt en ben in mijn oude werk teruggevallen waardoor ik veel uren maak en ik weinig tijd over hield, maar omdat mijn dochter Tara en Diesel nog uitliet heb ik mijn besluit voor herplaatsing zolang als mogelijk uitgesteld. Maar vanwege de school van mijn dochter en haar stage word dit ook steeds moeilijker. En ben nu tot het besluit over gegaan om Tara en Diesel te gaan herplaatsen met veel pijn in mijn hart. 

Tara is een rustige dame ze kan niet heel lang lopen of naast de fiets maar even rennen door het park vind ze prachtig vooral met Diesel samen vind ze helemaal het einde. Maar na die tijd gaat ze rustig op de bank of in de bench liggen slapen en dan kan ze behoorlijk snurken. Of ze gaat met haar borst op je been liggen als je op de bank zit en dan is het natuurlijk de bedoeling dat je haar een aai over de bol geeft. 

Tara is wel jaloers als je een andere hond aanhaalt dan begint ze tegen je te blaffen totdat je haar ook aanhaalt voor de rest kan Tara het wel vinden met andere honden maar ze heeft het niet zo op katten. 

Ook zwemmen vind ze helemaal niks ook natte voeten dat vind ze ook niks, ook als je haar probeert te douchen buiten moet je goed uit kijken want zodra je omdraait licht ze op de kop in de modder en kun je op nieuw beginnen.  Tara houd ook graag van graven in de tuin als ze de kans krijgen graven ze heel je tuin om en heb in no time een golfbaan over.

Voor de rest is Tara een hele lieve en vriendelijke hond maar door haar leeftijd moet je ook een beetje geduld hebben want ze is niet meer zo snel.

Frans

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Diesel

(er is een kandidaat!)Diesel is een reutje van bijna 5 jaar, hij kwam bij mij terecht toen hij 2 jaar was, ongeveer op zijn derde jaar is Diesel gecastreerd, maar op dat moment had ik een baan met veel vrije tijd en was het allemaal geen probleem. 

Maar 2 jaar geleden raakte ik die baan kwijt en ben ik weer als chauffeur begonnen, dit betekent lange dagen en tot ongeveer een half jaar geleden was dat nog te doen, doordat mijn dochter de honden nog kon uitlaten. Maar door haar schooltijden en stage is dit niet meer mogelijk.

Diesel leeft op dit moment met Tara bij mij, Tara kwam een half jaar na Diesel bij mij en zijn erg aan elkaar gehecht, ze spelen erg graag met elkaar. Diesel is wel erg aanhankelijk en heeft veel energie, en daardoor is hij continu aan het heen en weer lopen, het lijkt soms of hij ADHD heeft, in het weekend is dit minder omdat ik dan wat meer tijd heb voor ze en ik ze dan vaak laat loslopen in het park of bos. 

Diesel heeft het niet zo op water hij houdt niet van zwemmen, hij gaat tot zijn buik in het water maar zodra hij merkt dat hij geen grond meer onder zijn voeten voelt dan weet hij niet hoe snel hij het water uit moet komen. 

Diesel is heel lief voor mensen en kinderen, vraagt om veel aandacht, gaat graag bij je op schoot zitten en ook autorijden is voor hem geen probleem. Hij gaat altijd op de vloer aan de bijrijderskant liggen, Diesel heeft het niet zo op andere honden vooral niet als ze dominant zijn. Voor katten is hij soms een beetje bang hij gaat ze eerder uit de weg als dan dat hij de confrontatie aan zal gaan. 

Diesel luistert wel goed, op het moment dat je tegen hem zegt dat hij moet gaan zitten dan gaat hij ook zitten, als je tegen hem zegt dat hij bij je moet komen zal hij naar je toe komen, totdat er een andere hond ook vrij rond loopt, dan kan het zijn dat hij deze even achterna gaat maar hij loopt nooit ver bij je uit de buurt. Ook kan Diesel een high five geven om je te begroeten of omdat hij zich schuldig voelt. 

Diesel schooit niet om eten en wacht geduldig als je het voor hem aan het klaarmaken bent. 's-morgens krijgt hij brokken en 's-avonds vlees met brokken en af en toe een koekje en een eitje door de brokken vind hij ook heerlijk.

Frans