Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Zalsa


Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Maggie

(per 25 oktober 2018 bij nieuwe eigenaar!)


 Maggie

Miss Maggie

In 2010 waren we een compleet gezin, vader en moeder en twee kinderen. Een hond wilden we al jaren. We hebben lang nagedacht over wat voor soort hond. Vooral een mensenhond, één die onderdeel zou uitmaken van onze gezinsdynamiek. En niet lichtzinnig gedacht: een hond heb je in principe zijn of haar hele leven. We vonden een fokker in het noorden van het land. Zij deden wat wij hadden gedaan: goed kijken of wij wel geschikt waren voor Staffords. Een paar keer elkaar ontmoet, en we werden goedgekeurd! Al gauw was één van hun teven zwanger en we volgden de zwangerschap met spanning. We wilden een teefje. Zou het nest een teefje hebben? En ja hoor, twee teefjes, we kozen de rustigste. Een prachtmeid met witte tenen en verder heel donkerbruin van kleur. We dachten eerst allemaal zelfs dat ze zwart was. Maar in de zon bleek ze later toch echt donkerbruin. Met 9 weken oud ging ze in 2010 met ons mee naar huis en wij gaven haar een stoere vrouwennaam als roepnaam: Maggie (Engelse uitspraak). Ze ontwikkelde zich tot de hond die we nu kennen en waar we van houden: 

Een zonaanbidster. Een zonnestraal in huis? Maggie zal erin gaan liggen.

Een kijkster. Haar favoriete plek in huis is boven voor het logeerkamerraam zodat ze kan zien wat er buiten allemaal gebeurt (ook schijnt daar de zon het grootste deel van de dag naar binnen;-)

Nieuwsgierig.

Lief, gevoelig en aanhankelijk. Haarfijn aanvoelend wat de stemming is in huis. Luide stemmen? Dan zal ze je opzoeken en naar je kijken om te kijken wat er is. Ze moet dan echt even horen dat alles okee is (dat woord kent ze: okee).

Helemaal weg van mensen en kinderen. 

Altijd zin in spelen en wandelen (behalve als het regent....dan kijkt ze je echt aan alsof je gek bent dat je denkt dat ze daarin gaat wandelen).

Vindt gewassen worden (douchen) niet erg (als water maar niet van boven komt of in de buurt van haar oren). We hebben haar als pup geleerd rustig te zitten in de douche en dat doet nog steeds.

Afdrogen daarna vindt ze heerlijk (al helemaal als ze tijdens het wandelen in de regen nat is geworden).

Ligt graag bij je, vooral als de ondergrond zacht is. Jouw bed? Heeerlijk. Of op een zacht dekentje bij jou op de bank. Ook erg fijn. 

Spring-in-'t-veld.

Energiek, maar ook een enorme slaapkop. Hoe drukker jij bent, hoe drukker zij is, en dus ook andersom: ben jij rustig, dan zij ook. 

Kent het commando ' kus' (krijg je een lik)

Vindt ballonnen geweldig, speelt ze heel graag mee. Dat ze knappen deert haar helemaal niet.

Is gek op kaas, spelen met een bal, zwemmen.

Houdt van routine: zo zal ze na de ochtendwandeling keurig wachten tot jij niet vergeet dat ze dan twee hondensnoepjes krijgt.

Kan met andere honden, maar zeker niet met alle. Dat is echt iedere keer aftasten.

Vindt de meeste apparaten die geluid maken maar eng. Stofzuiger, föhn, elektrische tandenborstel....

Vuurwerk met Oud & Nieuw vindt ze niet eng. Als jij er druk / uitgelaten op reageert zal zij dat ook doen, gezellig! 

In de auto meerijden is geen probleem, liefst op de achterbank (helemaal voorin vindt ze niet leuk), ze is niet superontspannen en hijgt, maar dat is van opwinding omdat de bestemming voor haar vaak leuk is: wandelen in het bos.

Geen kattenliefhebster.

Ze eet één keer per dag (rond 1730). 

Onze gezinssituatie is drastisch veranderd. Van vier mensen om zich heen, heeft ze nu alleen mij. Ik werk meer dan full time. Wat Maggie nu is en waar ik echt mee zit, is dat deze hele sociale hond nu 5-6 dagen overdag alleen zit en ook nog sommige avonden, ze is eenzaam. En ik gun haar beter. Een hndenwandelaar neemt haar op werkdagen een uurtje mee, mijn buren helpen ook, gelukkig. Maar zij werken ook. In vakanties en weekenden als er bezoek is leeft ze op. Dus ben ik op zoek naar een hondenbaasje die haar een liefdevol en sociaal thuis kan bieden.  

Medisch:

Artrose in de heupen, uitstekend beheersbaar zolang ze niet teveel rent en geen te lange wandelingen maakt. Langs de fiets kan ze niet rennen, is ook niet goed voor haar heupen, bovendien obsedeert ze op de fietswielen.  Zachte slaapplek is hiervoor nodig. Ze heeft een bench met een zacht kussen waar ze ook graag in slaapt. Allergisch voor gewone brokken, heeft hypoallergene brokken nodig

Gesteriliseerd

Beetje hooikoortserig als het gras bloeit

Dierenarts vindt ze spannend maar ze wordt er niet vervelend van. De onderzoekstafel is eng (want vaak elektrische bediend)

Inentingen up-to-date (boekje aanwezig)


Ester

______________________________________________________________________________________________________________________________

Milo

(er is een kandidaat!)


Milo, geboren op 4 augustus 2011, is een erg lieve en gevoelige hond. Speelt en traint graag, leert graag nieuwe dingen. Spelen met andere honden en knuffelen met mensen doet hij erg graag. Milo is veel getraind, kan zelfs de keukenkastjes en lades op commando dicht doen. Hij vindt het heerlijk om uitgedaagd te worden om nieuwe trucjes te leren, maar vooral met jou bezig te zijn! 

Buiten loopt Milo het liefst lekker los in het bos om de wereld te ontdekken. Hij doet dan graag zijn eigen ding. Zwemmen en rennen vindt hij erg leuk!
Milo wordt veel uitgelaten aan de fiets, dit doet hij erg goed. Lekker rennen met de fiets vindt het leuk. Milo mag niet trekken aan de fiets, dus wij bepalen het tempo. Dit omdat dit beter is voor zijn nek. 

Spelen met andere honden doet hij erg graag, maar is wel vaak wat lomp voor de gewone hond. Een lomper maatje of een stok/ bal tijdens het spelen, maakt hem een leuker speelmaatje. Milo vindt katten erg leuk en interessant, maar katten vinden hem te druk. Daarom denk ik niet dat het voor een kat slim is om Milo in hetzelfde huis te plaatsen.
We hebben Milo wel eens meegenomen naar een terras, waar honden mochten komen (bij het bos). Dit gaat best goed, wel zou ik dit doen na een wandeling, als hij zijn ergste energie al kwijt is. Hij is erg nieuwsgierig en wil alles zien en bekijken, hierdoor heeft hij de eerste 5 minuten op het terras wel enige correctie/ commando’s nodig.

Omdat wij beiden veel werken is Milo veel alleen, we zorgen dat zodra we klaar zijn met werken er altijd iemand thuis is voor hem. Alleen zijn doet hij erg goed. In zijn puberteit heeft hij wat planten kapot gemaakt, maar de afgelopen 4 jaar is er niets meer gebeurd. We hebben hem een tijd in de gaten gehouden met de webcam vanuit het werk. Maar Milo slaapt bijna de gehele dag, op een paar kleine wandelingetjes na. Hij heeft een groot kussen waar hij op ligt en slaapt. Bij ons slaapt hij gewoon in de woonkamer, dit doet hij goed. Milo mag bij ons niet op de bank, heeft dit nooit gemogen, dus dit kent hij ook niet. Soms mag hij de trap op om naar boven te gaan, maar dit mag hij alleen als hij vies is en moet douchen.

Het is een gevoelige hond die vaak schrikt. Zo ook van vuurwerk. Ieder jaar doen we Milo een Thundershirt aan, hierdoor is hij wat rustiger. We laten Milo niet alleen tijden oud en nieuw. Leiden hem af met wat lekkers en met spelen, zodat hij het minder eng vindt. 

Milo is door pure pech vaak  bij de dierenarts geweest. Toen hij een half jaar oud was hebben we hem laten castreren. In het eerste jaar kreeg Milo allergische klachten, dit hebben we laten onderzoeken. Hij blijkt onder andere allergisch te zijn voor gevogelte, welke we dan ook meteen uit zijn voeding hebben verwijderd. Momenteel eet Milo speciaal voer, hier doet hij het super op.

Milo is inmiddels 2 keer geopereerd aan zijn voorste kruisband van zijn rechter achterpoot, beide keren was deze afgescheurd. Momenteel gaat het goed, maar ontwikkelt hij wel artrose. Mogelijk krijgt hij hier in de toekomst pijnklachten van.

Omdat de liefde ook bij Milo door zijn maag gaat, is het lastig om hem tegen te houden als hij iets lekkers vindt in het bos. Hierdoor is hij afgelopen maart geopereerd omdat hij 2 stukken hout opgegeten had, die toch echt te groot waren om te verteren. Van deze operatie is hij goed hersteld.

Verder heeft Milo een tandsanering gehad en is er een goed aardig bultje verwijderd van zijn rug.
Ondanks dat Milo erg vaak bij de dierenarts is geweest, vind hij dit nog steeds helemaal geweldig. Hij trekt aan de riem als hij het gebouw ziet, zodra hij de dierenarts ziet wordt hij erg enthousiast. Als hij aan de beurt is springt hij de tafel op (hoe hoog deze ook staat), al met al, Milo wordt enthousiast van de dierenarts!
Wij hebben Milo verzekerd, mogelijk is deze over te dragen naar een nieuwe eigenaar.

Waarom moet Milo naar een nieuw huisje. 

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd hier in huis, een kindje gekregen en een nieuw huis. Onze dochter is inmiddels flink aan het kruipen en aan het rondracen met een loopwagentje. Sinds ze dit doet is Milo erg onrustig. Ze mag niet bij hem in de buurt komen, maar toch wil Milo haar op haar plek zetten. Helaas is dit recent gebeurd door te haar te corrigeren. Hier zijn wij allen erg van geschrokken. Omdat Milo hoger denkt te staan in de roedel, wil hij onze dochter corrigeren. Dit is niet zijn plek en is zeker niet wenselijk. Omdat wij de veiligheid van zowel onze dochter, maar zeker ook die van Milo erg hoog hebben staan, hebben we de moeilijke keuze moeten maken om Milo te herplaatsen.

We willen benadrukken dat Milo heeft geen enkele vorm van agressie heeft vertoond, hierdoor willen we hem een nieuwe kans geven in een gezin zonder of met oudere kinderen (vanaf 10 jaar). We denken namelijk dat hij nog een hele tijd erg gelukkig kan zijn, maar helaas zal dit niet bij ons gaan lukken omdat ons vertrouwen in hem veranderd is. Dat gevoel kunnen wij niet wegpoetsen. 

Zijn jullie geïnteresseerd in deze lieve en knappe stafford, laat ons dan iets horen! We willen graag kennismaken om te kijken of het klikt.

Miran en Maikel