Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (5 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

J.J.
(mag blijven zijn nieuwe baas!)J.J. is een Amerikaanse Stafford reu geboren in Mei 2010 in België. Na 8 weken is hij bij ons komen wonen. Hij is op puppy cursus geweest, en verder opgegroeid in een sociale omgeving. Kinderen vind hij geen probleem, al is hij er niet mee opgegroeid. 

Hij vindt het super leuk om met de baas op pad te gaan. En spelen is wat hij graag doet. Met de bal/flos apporteren en rennen vind hij heerlijk. Bij het loslopen in het bos of tijdens het spelen op een veld vindt hij het prima dat er andere honden zijn. Tijdens het spelen is hij voornamelijk gefocust op de bal en het baasje. 

Hij houdt van de warmte en liefde van zijn baas. Na het spelen of als er ’s avonds rust is, ligt hij het liefst bij je op de bank. Maar op zijn eigen dekje of eigen plek vindt hij ook goed. Hij houdt ervan om lekker in de zon te liggen. Verder is hij waakzaam. 

JJ is een hele lieve hond. Maakt niets kapot in huis. Kan goed alleen zijn, al vind hij het gezelliger als de baas er is 😉 Autorijden is ook geen probleem. 

J.J. eet twee keer per dag, in de ochtend en in de avond brokken (met iets extra’s).  JJ is allergisch voor bepaalde dingen. Deze allergieën zijn niet te vermijden maar zijn wel onder controle te houden met dagelijks een onderhoudsdosis (tablet op kruiden basis) en een keer in de twee weken wassen met antibacteriële shampoo. En zo heeft hij alsnog een prima leven. JJ heeft altijd op tijd alle inentingen gehad die nodig zijn. En hij is gecastreerd. 

Waarom zoek ik een andere baas? Door (relationele) omstandigheden woont JJ nu bij mijn ouders. Aangezien hun gezondheid achteruit is gegaan en ze hierdoor steeds moeilijker voor hem kunnen zorgen is het tijd om een andere oplossing te vinden.  Daarnaast willen ze ook kleiner gaan wonen, waardoor hij qua ruimte veel zal moeten inleveren. We zoeken dan ook een baasje die hem de ruimte, liefde en aandacht kan bieden die hij ook verdient. 

Tessa

______________________________________________________________________________________________________________________________

Diego

Diego is een reu en is geboren op 8-9-2010.

Hij is opgegroeid samen met zijn halfzus Sandy. In zijn jonge jaren heeft hij een aantal cursussen gevolgd. En hij heeft de MAG-test succesvol afgelegd.

Diego is een lieve en rustige reu en wordt graag elke dag even geknuffeld.

Hij is niet gecastreerd en niet opgevoed met kinderen. Hij is wel erg lief voor kinderen, als puppy heeft hij af en toe gelogeerd bij een gezin met een jong kindje. En hij gedraagt zich heel netjes als we een keer in de week oppassen op een baby.

Diego heeft een perfecte gezondheid. Diego eet erg goed. We geven hem twee keer per dag eten. ’s morgens en rond etenstijd ’s avonds. Verder is hij dol op kauwstaven. Als er visite komt, dan loopt hij daar trots mee rond.

In huis heeft hij nooit iets stuk gemaakt. Hij ligt graag in zijn bench. Die overigens altijd open staat. Diego kan ook goed alleen thuis zijn. Voor vuurwerk is Diego niet bang. Afgelopen oud en nieuw zijn de honden voor het eerst alleen thuis geweest en de buren hebben de honden niet gehoord. 

Wandelen en fietsen doet Diego graag. Diego is ook gek van water. Hij springt er graag in, maar is geen echte zwemmer. Diego speelt graag met zijn baasje en een flostouw in de tuin. Diego loopt buiten ons huis nooit los of het moet een omheind veld zijn.

Diego kan goed opschieten met andere honden. Tegen gecastreerde reuen kan hij wel even stoer doen. Diego loopt alleen los op een afgesloten veld.

Diego vindt de dierenarts geen probleem. Alleen de kennelhoest in de neus vindt hij maar niks. Mee gaan in de auto is voor Diego een uitje. Lekker om zich heen kijken en als hij moe is gaat hij lekker liggen.

Diego zijn baasjes zijn uit elkaar en zijn eigenaar woont nu voorlopig bij haar ouders in. Dit is niet ideaal en daarom zoeken we een nieuw baasje voor Diego. Zijn halfzus Sandy is bij het andere baasje.

Joyce

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Deejay


Deejay is een American Staffordshire Terrier  reu van 7,5 jaar oud, vorig jaar is hij gecastreerd i.v.m. goedaardige prostaat vergroting. Hij heeft in zijn jonge jaren 2 cursussen gevolgd waaronder de puppy cursus en de elementaire gehoorzaamheid. Ook heeft hij de MAG test positief afgerond. Ook hebben we diverse shows met Deejay gelopen.

Deejay is erg vriendelijk voor mensen, soms wat over-enthousiast bij binnenkomst maar daarna wil hij vooral vertroeteld worden, het is een echte allemansvriend. Deejay is redelijk waaks in huis maar als je hem verteld dat er niks aan de hand (bijvoorbeeld als de deurbel gaat) houdt hij ook wel op.

Met kinderen is altijd goed gegaan tot begin november 2017. Toen heeft hij van mijn schoonmoeder tijdens het oppassen op ons zoontje van 1 jaar oud een broodkorstje gekregen die hij liggend op ging eten. Mijn zoontje is er met zijn enthousiasme naartoe gekropen waarbij Deejay duidelijk maakte hiervan niet gediend te zijn. Ik snap aan de ene kant dat dit een natuurlijke reactie is van een hond maar voor mijn gezin is dit een te groot risico op herhaling aangezien ons zoontje begint met lopen en geheid een keer wat eten laat vallen waar de hond bij is en dan zijn we bang op herhaling wat we onszelf natuurlijk nooit meer vergeven. Mijn neefjes van 4 en 6 kunnen verder alles met Deejay doen en komen ook regelmatig bij ons om ook met Deejay te spelen en dat gaat altijd hartstikke goed. Heb dus nog nooit een vorm van agressie bij Deejay gezien vandaar dat dit voor ons ook als een onaangename verrassing binnenkomt. Ik geloof dat dit een eenmalig incident is zolang je kinderen altijd in de gaten houdt als een hond eet, maar ik wil deze situatie niet nog een keer meemaken vandaar dat dit de beste keuze is.

Deejay kan niet met andere honden of katten, wel accepteert hij honden die hij goed kent dus het is waarschijnlijk wel te trainen. De eerste 3 jaar van zijn leven heeft hij wel samengeleefd met zijn moeder. Maar het beste lijkt me om Deejay te herplaatsen in een gezin zonder hele jonge kinderen die nog niet begrijpen hoe met een hond om te gaan.

Deejay houdt ervan om lekker te wandelen en te fietsen en is een zeer vrolijke energieke hond, die ’s avonds lekker bij je wil komen liggen op de bank of lekker in zijn mandje met een botje speelt.

Deejay is niet bang voor vuurwerk of harde knallen, dus dat is fijn met oud&nieuw, hij vindt het vaak erg interessant en staat vaak voor de raam naar buiten te kijken wat er allemaal gebeurt.

Verder vindt hij het leuk om met tennisballen en een touw te spelen, hier geniet hij heel erg van. Je kunt Deejay gerust meenemen naar het winkelcentrum en terras, al kan hij wel wat enthousiast reageren op mensen die hem benaderen. Hij vind het bij de dierenarts altijd spannend maar luistert daar erg goed en laat zich ook prima onderzoeken zonder problemen, vooral de koekjes na afloop vind hij heerlijk. Loslopen gaat wel, maar wel opletten met andere honden want daar gaat hij wel op af, maar als je alleen met hem bent luistert hij prima en speelt dan graag met takjes. Zwemmen vind hij spannend, meestal alleen met zijn pootjes in het water vindt hij al genoeg. Deejay is gewend aan wat langere tijd alleen te zijn dus dat is geen probleem, hij is thuis gewend aan een luikje bij de buitendeur waar hij uit zichzelf lekker naar buiten kan, maar hij kan ook goed enkele uren alleen zijn en lekker slapen. Hij krijgt ‘s-morgens na de wandeling eten en en ‘s-avonds ook. Hij wordt minimaal 4x per dag uitgelaten. Alleen 1 of 2 dagen in de week zijn wij de hele dag werken, waardoor hij tussen de middag zijn wandeling overslaat. Maar dan kan hij zelf naar de tuin d.m.v. het luikje. Deejay slaapt overdag op zijn kussen, en ‘s-avonds ligt hij vaak op een kleedje op de bank, hij houdt ervan om dan lekker vertroetelt te worden door ons. Deejay is dus een prima huishond waarbij je wel moet opletten met andere honden, maar in huis is hij een superhond die goed luistert en houdt van spelen en knuffelen.

Met pijn in mijn hart neem ik deze beslissing omdat ik mijn hond het allerbeste gun en ik hem thuis gewoon niet meer het geluk en vertrouwen kan bieden wat hij wel verdiend.

Leon
____________________________________________________________________________________________________________________________

Maggie


 Maggie

Miss Maggie

In 2010 waren we een compleet gezin, vader en moeder en twee kinderen. Een hond wilden we al jaren. We hebben lang nagedacht over wat voor soort hond. Vooral een mensenhond, één die onderdeel zou uitmaken van onze gezinsdynamiek. En niet lichtzinnig gedacht: een hond heb je in principe zijn of haar hele leven. We vonden een fokker in het noorden van het land. Zij deden wat wij hadden gedaan: goed kijken of wij wel geschikt waren voor Staffords. Een paar keer elkaar ontmoet, en we werden goedgekeurd! Al gauw was één van hun teven zwanger en we volgden de zwangerschap met spanning. We wilden een teefje. Zou het nest een teefje hebben? En ja hoor, twee teefjes, we kozen de rustigste. Een prachtmeid met witte tenen en verder heel donkerbruin van kleur. We dachten eerst allemaal zelfs dat ze zwart was. Maar in de zon bleek ze later toch echt donkerbruin. Met 9 weken oud ging ze in 2010 met ons mee naar huis en wij gaven haar een stoere vrouwennaam als roepnaam: Maggie (Engelse uitspraak). Ze ontwikkelde zich tot de hond die we nu kennen en waar we van houden: 

Een zonaanbidster. Een zonnestraal in huis? Maggie zal erin gaan liggen.

Een kijkster. Haar favoriete plek in huis is boven voor het logeerkamerraam zodat ze kan zien wat er buiten allemaal gebeurt (ook schijnt daar de zon het grootste deel van de dag naar binnen;-)

Nieuwsgierig.

Lief, gevoelig en aanhankelijk. Haarfijn aanvoelend wat de stemming is in huis. Luide stemmen? Dan zal ze je opzoeken en naar je kijken om te kijken wat er is. Ze moet dan echt even horen dat alles okee is (dat woord kent ze: okee).

Helemaal weg van mensen en kinderen. 

Altijd zin in spelen en wandelen (behalve als het regent....dan kijkt ze je echt aan alsof je gek bent dat je denkt dat ze daarin gaat wandelen).

Vindt gewassen worden (douchen) niet erg (als water maar niet van boven komt of in de buurt van haar oren). We hebben haar als pup geleerd rustig te zitten in de douche en dat doet nog steeds.

Afdrogen daarna vindt ze heerlijk (al helemaal als ze tijdens het wandelen in de regen nat is geworden).

Ligt graag bij je, vooral als de ondergrond zacht is. Jouw bed? Heeerlijk. Of op een zacht dekentje bij jou op de bank. Ook erg fijn. 

Spring-in-'t-veld.

Energiek, maar ook een enorme slaapkop. Hoe drukker jij bent, hoe drukker zij is, en dus ook andersom: ben jij rustig, dan zij ook. 

Kent het commando ' kus' (krijg je een lik)

Vindt ballonnen geweldig, speelt ze heel graag mee. Dat ze knappen deert haar helemaal niet.

Is gek op kaas, spelen met een bal, zwemmen.

Houdt van routine: zo zal ze na de ochtendwandeling keurig wachten tot jij niet vergeet dat ze dan twee hondensnoepjes krijgt.

Kan met andere honden, maar zeker niet met alle. Dat is echt iedere keer aftasten.

Vindt de meeste apparaten die geluid maken maar eng. Stofzuiger, föhn, elektrische tandenborstel....

Vuurwerk met Oud & Nieuw vindt ze niet eng. Als jij er druk / uitgelaten op reageert zal zij dat ook doen, gezellig! 

In de auto meerijden is geen probleem, liefst op de achterbank (helemaal voorin vindt ze niet leuk), ze is niet superontspannen en hijgt, maar dat is van opwinding omdat de bestemming voor haar vaak leuk is: wandelen in het bos.

Geen kattenliefhebster.

Ze eet één keer per dag (rond 1730). 

Onze gezinssituatie is drastisch veranderd. Van vier mensen om zich heen, heeft ze nu alleen mij. Ik werk meer dan full time. Wat Maggie nu is en waar ik echt mee zit, is dat deze hele sociale hond nu 5-6 dagen overdag alleen zit en ook nog sommige avonden, ze is eenzaam. En ik gun haar beter. Een hndenwandelaar neemt haar op werkdagen een uurtje mee, mijn buren helpen ook, gelukkig. Maar zij werken ook. In vakanties en weekenden als er bezoek is leeft ze op. Dus ben ik op zoek naar een hondenbaasje die haar een liefdevol en sociaal thuis kan bieden.  

Medisch:

Artrose in de heupen, uitstekend beheersbaar zolang ze niet teveel rent en geen te lange wandelingen maakt. Langs de fiets kan ze niet rennen, is ook niet goed voor haar heupen, bovendien obsedeert ze op de fietswielen.  Zachte slaapplek is hiervoor nodig. Ze heeft een bench met een zacht kussen waar ze ook graag in slaapt. Allergisch voor gewone brokken, heeft hypoallergene brokken nodig

Gesteriliseerd

Beetje hooikoortserig als het gras bloeit

Dierenarts vindt ze spannend maar ze wordt er niet vervelend van. De onderzoekstafel is eng (want vaak elektrische bediend)

Inentingen up-to-date (boekje aanwezig)


Ester

______________________________________________________________________________________________________________________________

Milo


Milo, geboren op 4 augustus 2011, is een erg lieve en gevoelige hond. Speelt en traint graag, leert graag nieuwe dingen. Spelen met andere honden en knuffelen met mensen doet hij erg graag. Milo is veel getraind, kan zelfs de keukenkastjes en lades op commando dicht doen. Hij vindt het heerlijk om uitgedaagd te worden om nieuwe trucjes te leren, maar vooral met jou bezig te zijn! 

Buiten loopt Milo het liefst lekker los in het bos om de wereld te ontdekken. Hij doet dan graag zijn eigen ding. Zwemmen en rennen vindt hij erg leuk!
Milo wordt veel uitgelaten aan de fiets, dit doet hij erg goed. Lekker rennen met de fiets vindt het leuk. Milo mag niet trekken aan de fiets, dus wij bepalen het tempo. Dit omdat dit beter is voor zijn nek. 

Spelen met andere honden doet hij erg graag, maar is wel vaak wat lomp voor de gewone hond. Een lomper maatje of een stok/ bal tijdens het spelen, maakt hem een leuker speelmaatje. Milo vindt katten erg leuk en interessant, maar katten vinden hem te druk. Daarom denk ik niet dat het voor een kat slim is om Milo in hetzelfde huis te plaatsen.
We hebben Milo wel eens meegenomen naar een terras, waar honden mochten komen (bij het bos). Dit gaat best goed, wel zou ik dit doen na een wandeling, als hij zijn ergste energie al kwijt is. Hij is erg nieuwsgierig en wil alles zien en bekijken, hierdoor heeft hij de eerste 5 minuten op het terras wel enige correctie/ commando’s nodig.

Omdat wij beiden veel werken is Milo veel alleen, we zorgen dat zodra we klaar zijn met werken er altijd iemand thuis is voor hem. Alleen zijn doet hij erg goed. In zijn puberteit heeft hij wat planten kapot gemaakt, maar de afgelopen 4 jaar is er niets meer gebeurd. We hebben hem een tijd in de gaten gehouden met de webcam vanuit het werk. Maar Milo slaapt bijna de gehele dag, op een paar kleine wandelingetjes na. Hij heeft een groot kussen waar hij op ligt en slaapt. Bij ons slaapt hij gewoon in de woonkamer, dit doet hij goed. Milo mag bij ons niet op de bank, heeft dit nooit gemogen, dus dit kent hij ook niet. Soms mag hij de trap op om naar boven te gaan, maar dit mag hij alleen als hij vies is en moet douchen.

Het is een gevoelige hond die vaak schrikt. Zo ook van vuurwerk. Ieder jaar doen we Milo een Thundershirt aan, hierdoor is hij wat rustiger. We laten Milo niet alleen tijden oud en nieuw. Leiden hem af met wat lekkers en met spelen, zodat hij het minder eng vindt. 

Milo is door pure pech vaak  bij de dierenarts geweest. Toen hij een half jaar oud was hebben we hem laten castreren. In het eerste jaar kreeg Milo allergische klachten, dit hebben we laten onderzoeken. Hij blijkt onder andere allergisch te zijn voor gevogelte, welke we dan ook meteen uit zijn voeding hebben verwijderd. Momenteel eet Milo speciaal voer, hier doet hij het super op.

Milo is inmiddels 2 keer geopereerd aan zijn voorste kruisband van zijn rechter achterpoot, beide keren was deze afgescheurd. Momenteel gaat het goed, maar ontwikkelt hij wel artrose. Mogelijk krijgt hij hier in de toekomst pijnklachten van.

Omdat de liefde ook bij Milo door zijn maag gaat, is het lastig om hem tegen te houden als hij iets lekkers vindt in het bos. Hierdoor is hij afgelopen maart geopereerd omdat hij 2 stukken hout opgegeten had, die toch echt te groot waren om te verteren. Van deze operatie is hij goed hersteld.

Verder heeft Milo een tandsanering gehad en is er een goed aardig bultje verwijderd van zijn rug.
Ondanks dat Milo erg vaak bij de dierenarts is geweest, vind hij dit nog steeds helemaal geweldig. Hij trekt aan de riem als hij het gebouw ziet, zodra hij de dierenarts ziet wordt hij erg enthousiast. Als hij aan de beurt is springt hij de tafel op (hoe hoog deze ook staat), al met al, Milo wordt enthousiast van de dierenarts!
Wij hebben Milo verzekerd, mogelijk is deze over te dragen naar een nieuwe eigenaar.

Waarom moet Milo naar een nieuw huisje. 

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd hier in huis, een kindje gekregen en een nieuw huis. Onze dochter is inmiddels flink aan het kruipen en aan het rondracen met een loopwagentje. Sinds ze dit doet is Milo erg onrustig. Ze mag niet bij hem in de buurt komen, maar toch wil Milo haar op haar plek zetten. Helaas is dit recent gebeurd door te haar te corrigeren. Hier zijn wij allen erg van geschrokken. Omdat Milo hoger denkt te staan in de roedel, wil hij onze dochter corrigeren. Dit is niet zijn plek en is zeker niet wenselijk. Omdat wij de veiligheid van zowel onze dochter, maar zeker ook die van Milo erg hoog hebben staan, hebben we de moeilijke keuze moeten maken om Milo te herplaatsen.

We willen benadrukken dat Milo heeft geen enkele vorm van agressie heeft vertoond, hierdoor willen we hem een nieuwe kans geven in een gezin zonder of met oudere kinderen (vanaf 10 jaar). We denken namelijk dat hij nog een hele tijd erg gelukkig kan zijn, maar helaas zal dit niet bij ons gaan lukken omdat ons vertrouwen in hem veranderd is. Dat gevoel kunnen wij niet wegpoetsen. 

Zijn jullie geïnteresseerd in deze lieve en knappe stafford, laat ons dan iets horen! We willen graag kennismaken om te kijken of het klikt.

Miran en Maikel