Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERS                                                                                             (3 HONDEN!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

Zalsa


Zalsa is een American Staffordshire Terriër teefje geboren op 1 mei 2014, ze was onderdeel van een nest van 7 en in het nest al lekker aanwezig. Een kopie van haar moeder, in uiterlijk als wel karakter. Ze heeft de eerste maanden van haar leven bij ons gewoond met nog 3 American Staffordshire Terriërs maar al snel merkte we dat dit in combinatie met 3 oudere honden en 2 kleine kinderen teveel werd. Zalsa was als pup een energieke blije gup, en ze had iemand nodig die tijd ruimte en de energie over had om haar te begeleiden.

We hadden haar broertje verkocht aan Naomi en Michael en zij waren zo dol op Jax, en aan het twijfelen om een maatje voor hem erbij te zoeken. Wij hebben hen een voorstel gedaan om Zalsa bij hen te plaatsen. Ze is eerst gaan proefslapen en dit ging goed, dus is ze met 8 maanden toegevoegd aan het gezin van Michael en Naomi.Helaas ging het na een hele tijd mis tussen Jax en Zalsa, de honden werden ouder en er zijn situaties ontstaan waardoor ze niet meer samen door 1 deur konden. Dit resulteerde in meerdere confrontaties die voor alle partijen zeer vervelend waren. Er is professionele hulp ingeschakeld maar dit heeft allemaal helaas niet mogen helpen.

Doordat wij destijds nog 3 honden hadden konden wij haar niet terug nemen bij onze bestaande roedel. Een roedel die al jaren met elkaar leefde zonder problemen. Het risico dat dit verstoord zou raken konden wij niet nemen.  

Zalsa is inmiddels wel weer bij ons, afgelopen zomer zijn in korte tijd alle 3 onze honden overleden. 2 aan ouderdom en Isis helaas plotseling, dit was een hard gelach voor ons en een zeer verdrietige tijd. Begin oktober besloten we dat Zalsa terug kon naar ons zodat Michael en Naomi wat lucht kregen ook met een operatie in het vooruitzicht was dit voor hun erg fijn. We hebben dit onder de voorwaarde afgesproken dat ze de kat met rust zou laten en dit leek in eerste instantie goed te gaan maar helaas gaat dit nu toch fout.

Ze jaagt haar echt op dus wij zitten nu in een zeer moeilijke situatie, een zwaar gestreste bejaarde kat die niet meer naar beneden durft en een hond die we zeer goed in de gaten moeten houden. Dat in combinatie met 2 kleine kinderen en ook gewoon een druk leven is niet fijn.

Daarnaast is het gewoon zielig voor de kat die altijd gewoon haar gang heeft kunnen gaan ook toen onze honden nog leefde. De angst dat Zalsa de kat te pakken krijgt speelt ook mee, we zouden het ons nooit vergeven mocht dit gebeuren. Voor ons zijn alle dieren evenveel waard en verdienen ze een goed en mooi leveren tot de dood bij ons.

We zoeken dus een goede baas voor Zalsa die tijd, energie in en werk van Zalsa wil maken.

Sportief zijn is heel belangrijk en een hond willen als maatje voor jezelf.

Ze is goud met kinderen en mensen, en is naast sportief ook een enorme luie slapende bankslaper.

Zalsa kan niet met andere honden en/of katten! Ze zal te allen tijde aangelijnd uitgelaten moeten worden en is geen hond die je los kunt laten lopen.

Ze loopt bij ons aan de riem ontspannen en heeft aandacht voor je! Als er andere honden passeren wilt ze hier heen, en zal ze als echte stafford betaamt hier ook haar kracht voor gebruiken. Ze valt niet uit en gebruikt geen geluid, maar zal wel moeite doen om bij de andere hond te komen. Je zult als baas dus stevig in je schoenen moeten staan, ze is een Amstaff en die lopen nou eenmaal graag voorop.

Ze is gewend om alleen te zijn, heeft haar eigen Bench en is gek op haar Nylabone! Ze kan een werkdag prima alleen zijn maar daarna wilt ze er wel op uit. Lekker wandelen of fietsen/hardlopen is helemaal haar ding en in de zomer lekker zwemmen. Daarna lekker onderuit gezakt uitrusten en bijkomen is ze ook heel goed in!

Als er visite komt is ze nieuwsgierig, begroet even, als je haar negeert is ze het snelst rustig en gaat dan al snel lekker liggen. Met kinderen doet ze het heel erg goed. Ze laat kinderen ook wel met rust als ze aan het spelen zijn, ze gaat dan zelf ergens anders liggen.

Met vuurwerk en de jaarwisseling is Zalsa prima. Ze is buiten wel schichtig ernaar, maar eenmaal binnen is er niks aan de hand. Onweer of storm heeft ook weinig effect op haar.

Zalsa is prima bij de dierenarts en ook in de auto ernaar toe. Ze laat zich ontspannen onderzoeken en alles mag. In de wachtkamer is het wel wat anders, dan is ze veel drukker en gespannen, dit vanwege andere dieren/honden enzovoort. (maar welk dier heeft dit niet)

Samenvattend:

Zalsa is een echte Amerikaanse Stafford, een gespierde gezonde en prachtige hond! Ze zoekt een baas die de verantwoording van het hebben van een Amstaff aan kan! Enthousiast, energiek, knuffeldier, goed met kinderen. Ze is een vriendje voor het leven. 

Jeroen en Ilona

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Maggie

(per 25 oktober 2018 bij nieuwe eigenaar!)


 Maggie

Miss Maggie

In 2010 waren we een compleet gezin, vader en moeder en twee kinderen. Een hond wilden we al jaren. We hebben lang nagedacht over wat voor soort hond. Vooral een mensenhond, één die onderdeel zou uitmaken van onze gezinsdynamiek. En niet lichtzinnig gedacht: een hond heb je in principe zijn of haar hele leven. We vonden een fokker in het noorden van het land. Zij deden wat wij hadden gedaan: goed kijken of wij wel geschikt waren voor Staffords. Een paar keer elkaar ontmoet, en we werden goedgekeurd! Al gauw was één van hun teven zwanger en we volgden de zwangerschap met spanning. We wilden een teefje. Zou het nest een teefje hebben? En ja hoor, twee teefjes, we kozen de rustigste. Een prachtmeid met witte tenen en verder heel donkerbruin van kleur. We dachten eerst allemaal zelfs dat ze zwart was. Maar in de zon bleek ze later toch echt donkerbruin. Met 9 weken oud ging ze in 2010 met ons mee naar huis en wij gaven haar een stoere vrouwennaam als roepnaam: Maggie (Engelse uitspraak). Ze ontwikkelde zich tot de hond die we nu kennen en waar we van houden: 

Een zonaanbidster. Een zonnestraal in huis? Maggie zal erin gaan liggen.

Een kijkster. Haar favoriete plek in huis is boven voor het logeerkamerraam zodat ze kan zien wat er buiten allemaal gebeurt (ook schijnt daar de zon het grootste deel van de dag naar binnen;-)

Nieuwsgierig.

Lief, gevoelig en aanhankelijk. Haarfijn aanvoelend wat de stemming is in huis. Luide stemmen? Dan zal ze je opzoeken en naar je kijken om te kijken wat er is. Ze moet dan echt even horen dat alles okee is (dat woord kent ze: okee).

Helemaal weg van mensen en kinderen. 

Altijd zin in spelen en wandelen (behalve als het regent....dan kijkt ze je echt aan alsof je gek bent dat je denkt dat ze daarin gaat wandelen).

Vindt gewassen worden (douchen) niet erg (als water maar niet van boven komt of in de buurt van haar oren). We hebben haar als pup geleerd rustig te zitten in de douche en dat doet nog steeds.

Afdrogen daarna vindt ze heerlijk (al helemaal als ze tijdens het wandelen in de regen nat is geworden).

Ligt graag bij je, vooral als de ondergrond zacht is. Jouw bed? Heeerlijk. Of op een zacht dekentje bij jou op de bank. Ook erg fijn. 

Spring-in-'t-veld.

Energiek, maar ook een enorme slaapkop. Hoe drukker jij bent, hoe drukker zij is, en dus ook andersom: ben jij rustig, dan zij ook. 

Kent het commando ' kus' (krijg je een lik)

Vindt ballonnen geweldig, speelt ze heel graag mee. Dat ze knappen deert haar helemaal niet.

Is gek op kaas, spelen met een bal, zwemmen.

Houdt van routine: zo zal ze na de ochtendwandeling keurig wachten tot jij niet vergeet dat ze dan twee hondensnoepjes krijgt.

Kan met andere honden, maar zeker niet met alle. Dat is echt iedere keer aftasten.

Vindt de meeste apparaten die geluid maken maar eng. Stofzuiger, föhn, elektrische tandenborstel....

Vuurwerk met Oud & Nieuw vindt ze niet eng. Als jij er druk / uitgelaten op reageert zal zij dat ook doen, gezellig! 

In de auto meerijden is geen probleem, liefst op de achterbank (helemaal voorin vindt ze niet leuk), ze is niet superontspannen en hijgt, maar dat is van opwinding omdat de bestemming voor haar vaak leuk is: wandelen in het bos.

Geen kattenliefhebster.

Ze eet één keer per dag (rond 1730). 

Onze gezinssituatie is drastisch veranderd. Van vier mensen om zich heen, heeft ze nu alleen mij. Ik werk meer dan full time. Wat Maggie nu is en waar ik echt mee zit, is dat deze hele sociale hond nu 5-6 dagen overdag alleen zit en ook nog sommige avonden, ze is eenzaam. En ik gun haar beter. Een hndenwandelaar neemt haar op werkdagen een uurtje mee, mijn buren helpen ook, gelukkig. Maar zij werken ook. In vakanties en weekenden als er bezoek is leeft ze op. Dus ben ik op zoek naar een hondenbaasje die haar een liefdevol en sociaal thuis kan bieden.  

Medisch:

Artrose in de heupen, uitstekend beheersbaar zolang ze niet teveel rent en geen te lange wandelingen maakt. Langs de fiets kan ze niet rennen, is ook niet goed voor haar heupen, bovendien obsedeert ze op de fietswielen.  Zachte slaapplek is hiervoor nodig. Ze heeft een bench met een zacht kussen waar ze ook graag in slaapt. Allergisch voor gewone brokken, heeft hypoallergene brokken nodig

Gesteriliseerd

Beetje hooikoortserig als het gras bloeit

Dierenarts vindt ze spannend maar ze wordt er niet vervelend van. De onderzoekstafel is eng (want vaak elektrische bediend)

Inentingen up-to-date (boekje aanwezig)


Ester


_______________________________________________________________________________________________________________________________

Dana

(er is een kandidaat!)

Lieve Dana 

Wij hadden al 4 jaar een stafford teefje in huis, heel stabiel en gezellig. Wij dachten dat het wel leuk zou zijn om er een pup teefje bij te nemen. Dit ging in het begin geweldig, helaas na een half jaar konden ze echt niet meer met elkaar en tolereerde ze elkaar niet meer. 

Tot onze grote verdriet hebben we moeten besluiten om Dana of onze teef van 5 jaar ergens anders een warm mandje te geven. Dit is een heel moeilijk besluit geweest, maar het gaat ons om de honden, die moeten een zo goed mogelijk leven hebben. Ze leven nu gescheiden en we doen er alles aan om ze beiden aandacht te geven. 

Dana is in september 2018 1 jaar geworden en nog niet gesteriliseerd.  Ze is een vrolijke, enthousiaste hond die graag op de bank zit, hangt, ligt. Ze is ook dol op knuffelen en erg leergierig (heeft cursus 1 en 2 gehoorzaamheid goed doorlopen). Thuis is Dana graag bij de baas om te knuffelen. Als wij er niet zijn dan zit Dana in de bench.

De thuissituatie is nu als volgt, wij zijn samen, mijn vriend werkt full time regelmatig en ik werk parttime onregelmatig. Dit betekent dat Dana niet meer dan een paar uur per dag alleen is. Wel kan zij wanneer nodig al prima 5 uur alleen zijn. We hebben ook een baby van 8 maanden waar ze prima mee is.Dana loopt prima mee aan de lijn. Als zij los bij ons op het terrein is, luistert ze prima en komt op commando meteen terug. Dana vindt het ook heerlijk om een stukje mee te lopen langs de fiets. Ook meegaan met de auto vindt Dana geweldig.

We hebben nog niet met haar gezwommen dus dat is iets leuks om te proberen voor komende zomer. Met Oud en Nieuw is ze relaxt, ze reageert eigenlijk niet op het vuurwerk. Dana is niet bekend met andere dieren, maar past zich redelijk snel aan (geen teven). Hoe ze met katten is weten we niet. 

Ze krijgt twee maal per dag eten, brokken afgewisseld met vers vlees. Verder geen allergieën en andere problemen bekend. Ze kluift graag op kluifjes. Dana heeft alle entingen gehad en is ontwormd. Ze gedraagt zich prima bij de dierenarts laat alles toe, dit is met haar getraind. 

Kortom Dana is een fijne hond van 1 jaar die nog gevormd kan worden. Omdat onze beide honden ons verschrikkelijk dierbaar zijn, Hebben we geen voorkeur welke hond er naar een nieuw baasje gaat, het belangrijkste is de juiste klik en het beste mandje. 

Diva is een stabiel teefje van net 5 jaar, prima aan de lijn en verder geen bijzonderheden, is goed met kinderen, verder erg enthousiast en knuffelbaar( heeft ook opvoeding 1 en 2 doorlopen). 

Marissa