Sandra's Staffords Site

Staffords op zoek naar een nieuw baasje


Weeknieuws donderdag 4 januari 2018


Soms komt het ook voor dat ik geen definitieve nieuwe plek zoek voor een stafford maar dat ik de eigenaar wil helpen om zijn stafford tijdelijk bij liefhebbers onder te brengen. De eigenaar ligt dan in het ziekenhuis wat net wat langer gaat duren, de eigenaren gaan uit elkaar en hebben tijd nodig om een andere woning te zoeken. De meeste opvang is voor een paar weken maar soms ook voor een paar maanden. Mijn tijdelijke opvang zit op dit moment vol! Ik heb dus op zoek naar mensen die tijd, ervaring en enthousiasme hebben om voor deze staffords een tijdelijke, veilige haven te zijn voordat ze weer terug kunnen naar de eigenaar.

Op dit moment worden er weer een aantal nieuwe staffords voor herplaatsing aangeboden. Daar zetten ook "setjes"bij. 2 staffords die de eigenaren heel graag samen willen herplaatsen. Het besef is er dan ook wel dat de kans hierop zeer minimaal is. Maar je weet het nooit. De stukken van de honden zijn nog niet compleet maar als er al interesse is, bel me dan even voor overleg.

Heeft u interesse in  een van de andere herplaatshonden, dan vraag ik u om mij te bellen. Heeft u eerst andere vragen die niet op de site te vinden zijn, laat het even weten! Er komen altijd leuke, lieve staffords bij en ze komen niet allemaal meteen op de website terecht.


J.J.

J.J. is een lieve stafford die door veranderde prive omstandigheden te lang alleen zat en zijn energie niet kwijt kan. Omdat de eigenaresse te veel weg is, woont J.J. nu bij haar ouders en dat gaat gelukkig goed. Maar dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing.

Jada

Jada is een enthousiaste dame van 2,5 jaar die op een boerderij woont met andere honden en boerderijdieren. De dochter des huizes is eigenaresse maar reist inmiddels al heel lang en Jada wordt verzorgd door de ouders. Ze zoekt een fijne plek waar ze het rijk alleen heeft! Laatste update, Jada blijft uiteindelijk toch bij de ouders voorlopig, de situatie prive is dusdanig gewijzigd dat ze mag blijven! Goed nieuws!

Diesel en Tara

Diesel en Tara zijn 5 en 10 jaar oud en zoeken eigenlijk samen maar het besef is heel groot dat dit niet gaat lukken, een fijn nieuw plekje waar ze alle aandacht krijgen die ze verdienen. Als ze apart van elkaar geplaatst kunnen worden, is dit ook geen probleem. De eigenaar is door wisseling van baan helaas genoodzaakt om veel en lang van huis te zijn waardoor dit geen optie meer is voor de honden.

Diego

De eigenaren van Diego zijn uit elkaar en hij is meeverhuisd met de eigenaresse naar haar ouders. Dit is geen ideale situatie maar wel fijn dat de ouders voor nu even willen meedenken.

Deejay

De baasjes van Deejay zijn onzeker geworden naar hem toe ondanks het feit dat ze beseffen dat er een menselijke fout is gemaakt. Maar als het vertrouwen er niet meer is, is de beste oplossing om een fijne nieuwe baas of gezin voor hem te zoeken. Een heerlijke, sportieve stafford!

Maggie

Maggie is een lieve, aanhankelijke stafford van 7 jaar die door wijziging in de prive situatie nu hele dagen alleen zit. Ze verdient een plek waar ze alle tijd voor haar hebben.


Heeft u tijd en zin in een oudere staff, bel dan naar het genoemde telefoonnummer. Het beste kunt u bellen in de middag- of avonduurtjes, of in het weekend, ben ik er even niet, spreek dan even in en vergeet niet duidelijk uw naam en telefoonnummer achter te laten. Er spreken regelmatig mensen in die of geen naam of geen telefoonnummer of een onduidelijk telefoonnummer achterlaten. Dat belt een beetje moeilijk terug.

Nog even als extra opmerking voor mensen die graag een oudere hond willen hebben, dat is alleen mogelijk als er altijd iemand thuis is en in sommige gevallen kan er gerust al een hond aanwezig zijn maar bedenk dan, dat wordt dan altijd het tegenoverstelde geslacht!
Verder valt het me op dat veel mensen een stafford zoeken die wel sociaal met andere honden is. De stafford is nog steeds een eenling die geen andere honden nodig heeft om zich heen. Natuurlijk is hij of zij een stabiele hond die geen problemen op zal zoeken maar mensen onderschatten vaak wel het feit dat het geen hond is om gezellig tussen andere honden een balletje te gaan gooien. Het probleem ligt dan ook zeker niet bij de stafford maar bij een andere, niet opgevoede hond die de boel in het negatieve trekt. Ben daar bewust van.

Er bellen zoveel enthousiaste mensen die gewoon overdag werken en vinden dat je dan toch een hond moet kunnen hebben. Lieve mensen, dat werkt echt niet.

Heeft u een herplaatshond in huis genomen en wilt u graag hierover andere mensen laten meegenieten in de vorm van een leuk stukje voor op de website met natuurlijk een leuke foto, mail uw ervaringen!! en ik zal dit plaatsen op de site.

Tot volgende week.

Sandra